donderdag 17 maart 2011

De inhaalmatch

Het Belgische Arbitragecomité heeft vandaag beslist dat de competitiewedstrijd Charleroi – Cercle Brugge dan toch nog moet worden gespeeld. 
Voor wie het niet helemaal heeft gevolgd, een korte samenvatting: De wedstrijd stond aanvankelijk op 4 december 2010 op het programma. Door de slechte staat van het veld werd de wedstrijd echter afgelast, de KBVB meende dat de thuisploeg onvoldoende inspanningen had geleverd om het veld speelklaar te maken en daardoor won Cercle de wedstrijd met forfaitscore.
Maar dat was buiten de waard (Abbas Bayat) gerekend. De Iraanse grote baas van de Carolo’s putte alle mogelijk rechtsmiddelen uit met het gekende gevolg. Charleroi – Cercle Brugge moet alsnog worden gespeeld.
De situatie wordt zo wel heel surrealistisch. Er zijn namelijk wel een aantal bedenkingen te maken:
1.       De kloof tussen Charleroi (16de), SK Lierse (15de)  en AS Eupen (14de) bedraagt op dit moment 5 punten.  Charleroi moet dus dit weekend zijn wedstrijd op Westerlo winnen opdat deze inhaalwedstrijd echt nog betekenis kan hebben (zonder dan nog rekening te houden met mogelijk puntengewin van SK Lierse en Eupen). Indien Charleroi dit weekend geen punten kan rapen in het Westels Kuipje, dan wordt de inhaalmatch alsnog een non-event! En dan kan je de vraag stellen of de wedstrijd echt nog wel gespeeld moet worden? Of zal Charleroi de wedstrijd met een B-elftal afwerken (stel je voor !)?

2.       Indien Charleroi dit weekend wel wint, kunnen we dan niet spreken van competitievervalsing ? Cercle Brugge heeft namelijk op dit moment niets meer te winnen in de competitie. Play-off 1 is onbereikbaar, de Brugse vereniging focust zich volledig op een mogelijke bekerfinale. Cercle Brugge mag dan wel een ploeg zijn die fair play hoog in het vaandel draagt, niemand kan het hen kwalijk nemen wanneer ze niet met hun sterkste elftal aan de start van de inhaalwedstrijden komen (dat deed Cercle de afgelopen weken trouwens ook al niet). Deze inhaalwedstrijd heeft voor Cercle dan ook nog weinig belang, misschien kan Charleroi hier wel nog van profiteren … 

3.       Stel dat Charleroi zich dus toch nog kan redden, dan kan je er van op aan dat het opnieuw hommeles is binnen het Belgisch voetbal….
Besluit: deze strijd kent helaas geen winnaar. Het Belgisch voetbal slaat (nog maar eens!) een mal figuur ….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten